Premierul Victor Ponta a participat aluni, de la ora 15.30, la Centrul de comanda de la MAI. In cadrul comandamentului, vicepremierul Gabriel Oprea a anuntat ca patru persoane si-au pierdut viata in urma inundatiilor.

In acelasi timp, vicepremierul Liviu Dragnea se afla, luni, in vizita in localitatea Beiu din judetul Teleorman, acolo unde zeci de locuinte au fost inundate si cateva zeci de persoane au fost evacuate de autoritati, potrivit B1 TV.

UPDATE Ponta a declarat ca va merge marti in localitatile cu probleme din Teleorman unde luni se afla Dragnea. El a multumit autoritatilor pentru felul in care au gestionat situatia inundatiilor.

In urma inundatiilor provocate de revarsarea raurilor Teleorman, Burdea, Tecuci, Vedea si Cainelui si a afluentilor acestora peste 130 de case au fost inundate in localitatile Tatarastii de Jos, Necsesti, Ciolanesti, Beuca Virtoape, Balaci, Dobrotesti, Silistea Gumesti si Frumoasa.

Apele au inundat 317 curti si 685 de anexe gospodaresti, afectand peste 37 de kilometri de drumuri comunale, peste 7,5 kilometri de drumuri judetene si doi kilometri de drum forestier, viiturile distrugand, de asemenea, 35 de podete.

Peste 1.000 de hectare de teren arabil, 517 hectare de fanete si 224 de hectare de padure sunt inundate in judetul Teleorman.