Situatia luni dimineata era calma in Slaviansk, estul Ucrainei, controlat de separatisti pro-rusi, dupa o prima noapte sub stare de asediu decretata de separatisti in urma focurilor trase duminica, scrie AFP.

UPDATE Ministrul de exerne al Rusiei, Serghei Lavrov, a acuzat Ucraina ca incalca acordul semnat recent la Geneva si menit sa impedice extinderea unui conflict intre cele doua tari, scrie Reuters.

"Se fac pasi, in special de catre cei care au preluat puterea in Kiev, nu numai sa nu respecte, ci si sa incalce in mod brutal acordul de la Geneva", a spus el.

Lavrov a mai spus, intr-o conferinta de presa, ca atacul din Slaviansk este o crima si arata ca Ucraina nu vrea sa controleze "extremistii".

"Autoritatile nu fac nimic, nici macar nu misca un deget, pentru a adresa cauzele aflate in spatele crizei interne din Ucraina", a spus el.

Primaria, precum si alte cladiri ale institutiilor publice din acest oras din nordul Donetsk, raman sub ocupatia insurgentilor, care i-au cerut duminica lui Putin sa trimita trupe de mentinere a pacii, pentru protejarea populatiei de nationlistii trimisi, potrivit lor, de autoritatile pro-occidentale de la Kiev.

Primarul autoproclamat al orasului, Viatceslav Ponomarev, a anuntat duminica interdictia circulatiei intre miezul noptii si ora 06.00.

In noaptea de sambata spre duminica, mai multe focuri au fost trase in periferia orasului. Potrivit separatistilor, cinci oameni au murit, in timp ce autoritatile vorbesc de trei morti. Reporterii AFP spun ca au vazut doua cadavre.

Separatistii pro-rusi si diplomatia rusa au denuntat o provocare din partea gruparii nationaliste paramilitare Pravy Sektor (Sectorul dreapta), aflat in prima linia a contestarii pro-europene din Kiev, care a dus la indepartarea lui Viktor Ianukovici.