Fostul pugilist Rubin "Hurricane" Carter, care a petrecut aproape 20 de ani in inchisoare inainte de a se dovedi ca era nevinovat, fiind acuzat de uciderea a trei persoane, a incetat din viata, duminica, la Toronto, a anuntat o asociatie pe care a condus-o fostul sportiv, potrivit Mediafax.

Rubin Hurricane CarterFoto: Captura Youtube.com

Bob Dylan a compus un cantec numit "Hurricane" despre viata lui Carter, devenit un simbol al nedreptatii. Viata lui Carter a fost transpusa si pe marile ecrane, intr-un film din 1999 cu Denzel Washington in rolul principal.

"Odihneste-te in pace Rubin, lupta ta s-a terminat, dar nu va fi uitata", a notat, pe site-ul sau, Asociatia de Aparare a Victimelor Erorilor Judiciare (AIDWYC), care l-a avut pe "Hurricane" Carter ca director executiv in perioada 1993-2005.

Desi a negat acuzatiile la adresa sa, sportivul de culoare Rubin Carter a fost condamnat de doua ori, in 1967 si 1976 pentru uciderea a trei persoane albe intr-un bar din New Jersey, in 1966.

Un juriu din care nu a facut parte nicio persoana de culoare a pronuntat pedeapsa in cazul sau si a altui acuzat, John Artis. Acesta din urma a fost alaturi de Carter pana la final si a declarat pentru presa internationala ca fostul pugilist, care suferea de cancer la prostata, a murit la varsta de 76 de ani, in locuinta sa din Toronto.

Carter a fost eliberat din inchisoare in 1985, la peste 19 ani de la incarcerare, cand un judecator federal a anulat a doua condamnare ca fiind bazata pe rasism. "Hurricane" Carter si-a incheiat cariera sportiva in momentul in care a fost arestat.