Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat miercuri, dupa ce a depus plangere pe numele lui Traian Basescu, ca presedintele i-a terfelit pe toti cei apropiati ei si i-a mai ramas sa se razboiasca doar cu mortii, precizand ca l-a iertat pe seful statului, dar are datoria sa apere onoarea Parlamentului, relateaza Mediafax.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

Gabriela Firea a spus ca a depus plangerea pe numele presedintelui Traian Basescu, in calitate de senator.

Ea a adaugat ca marti seara a fost bulversata dupa declaratia facuta de Traian Basescu si nu a inteles toate nuantele, dar cand a ajuns acasa, fiul ei cel mare i-a spus ca s-a simtit profund umilit si jignit.

"Pentru ca, printre puncte punctele si suspensiile presedintelui, cu privire la faptul ca toti barbatii care au fost sprijiniti de mine in viata mea au sfarsit-o prost, el s-a gandit si la tatal lui, la primul meu sot, care, intr-adevar, a sfarsit-o prost, si anume a decedat, dupa cinci ani de suferinta, de boala, dar nu din cauza senatorului Firea, care face parte din comisia de ancheta Nana. Si vreau sa ii spun lui Traian Basescu mesajul din partea fiului meu cel mare, ca el ma iubeste, ca ma sustine si ca nu ii este rusine cu mine, si nu se considera ghinionist ca sunt femeia principala din viata lui", a spus Gabriela Firea vizibil emotionata.

Ea a adaugat ca Traian Basescu ca i-a terfelit pe toti cei apropiati ei si i-a mai ramas sa se razboiasca doar cu mortii, cu fostul ei sot.

"Pentru ca i-a terfelit pe toti cei apropiati, a rezolvat-o prin jigniri si cu fostii mei sefi Dan Voiculescu si Mugur Isarescu, l-a amenintat cu arestul pe sotul meu actual, primarul orasului Voluntari, Florentin Costel Pandele, nu i-a mai ramas nimic domnului Traian Basescu decat sa se razboiasca cu mortii, cu fostul meu sot, intinandu-i memoria. Ma astept ca in ziua in care raportul Comisiei Nana va fi prezentat in plenul Parlamentului, Traian Basescu, tot de la tribuna Palatului Cotroceni, si tot cu steagurile in spate, sa vina sa faca dezvaluiri in legatura cu fiul meu, de un an si zece luni", a mai spus Firea.

Senatorul a mai spus ca l-a iertat pe presedinte, in calitate de om, pentru ca este Saptamana Mare, dar are datoria sa apere onoare Parlamentului Romaniei.

Senatorul PSD Gabriela Firea a fost la Parchetul ICCJ, insotita de avocat, pentru a depune plangere pe numele presedintelui Traian Basescu, pentru amenintare si santaj.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat, marti, ca plangerea penala impotriva presedintelui Basescu a fost redactata de avocatul ei. Firea a spus ca se simte amenintata de catre Traian Basescu.

Premierul Victor Ponta a spus ca a semnat documentul, care va fi sustinut si de alti parlamentari, actul urmand sa fie depus la Parchet. Potrivit acestuia, gestul este determinat de amenintarile pe care seful statului le-a adus unui senator al Romaniei.

Ponta a precizat ca a fost primul care a semnat plangerea penala impotriva lui Traian Basescu. El a spus ca nu va merge insa si la depunerea cererii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, ca nu a semnat plangerea penala impotriva presedintelui Traian Basescu, cum nu a facut-o nici Kelemen Hunor sau Gabriel Oprea, dar asta nu inseamna ca ar fi complice al sefului statului, a carui atitudine o considera scandaloasa.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat, marti, ca sunt inacceptabile declaratiile presedintelui Basescu legate de Gabriela Firea si de sotul acesteia, dar ca "de aici pana la plangere penala e cale lunga, precizand ca in grup nu s-a luat o decizie, fiecare fiind liber daca doreste sa semneze".

***

Senatoarea PSD Gabriela Firea a reactionat, luni, la afirmatiile presedintelui Traian Basescu la adresa ei, afirmand ca asteapta cu interes reactiile institutiilor si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest "act flagrant de intimidare a unui senator".

Firea preciza, intr-o postare pe Facebook, ca presedintele Traian Basescu i-a transmis, duminica seara, intr-o emisiune televizata, "un mesaj fara niciun echivoc" legat de activitatea ei in Comisia Calarasi.

"Astept cu interes reactiile institutiilor statului si ale ambasadelor statelor democratice fata de acest act flagrant de intimidare a unui senator al Romaniei!", afirma Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca atat el, cat si fiica sa Ioana Basescu stau la dispozitia Parchetului privind terenul din comuna Nana si ca senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului".

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, presedintele a spus ca si acum poate spune ca aceasta este "o buna jurnalista, dar este catastrofala ca jurist". "Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa ce se intampla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a mai declarat ca senatorul PSD Gabriela Firea este "o santajista de profesie".

"Nu e un atac la o femeie, e un atac la o santajista care pretinde sa fie respectatata ca senator al Romaniei, dupa ce a facut bine scoala turnatorului Felix", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca ii recomanda premierului Victor Ponta sa nu o ia pe "senatoarea santajista" Gabriela Firea ca purtator de cuvant la alegeri pentru coalitie, pentru ca aceasta poarta ghinion barbatului despre care spune ca vrea sa il protejeze.

Basescu a tinut sa aminteasca prestatia Gabrielei Firea din campania pentru prezidentiale a lui Mugur Isarescu.