Presedintele rus Vladimir Putin a avertizat-o pe cancelarul german Angela Merkel ca Ucraina este la un pas de razboi civil, dupa trimiterea de catre Kiev a armatei impotriva rebelilor separatisti estul tarii, a anuntat miercuri Kremlinul.

"Presedintele rus a mentionat ca escaladarea brusca a conflictului a adus tara in pragul unui razboi civil", a spus Kremlinul intr-o declaratie emisa la sfarsitul unei convorbiri telefonice intre cei doi lideri.

Ambii au "subliniat importanta" discutiilor programate pentru 17 aprilie.

"Ei si-au exprimat speranta ca intalnirea de la Geneva poate da un semnal clar pentru ca situatia sa revina la calm", arata comunicatul de presa.

O reuniune cvadripartita intre Ucraina, Rusia, Statele Unite si Uniunea Europeana va avea loc la Geneva, joi, in incercarea de a rezolva criza din Ucraina.

Actiunile armatei ucrainene in estul tarii reprezinta "o recurgere neconstitutionala la forta impotriva manifestantilor pasnici", mai scrie in comunicatul Kremlinului.

De asemenea, Vladimir Putin a subliniat importanta stabilizarii economiei Ucrainei si continuarii livrarilor de gaze rusesti catre Europa.