Cel putin doua persoane au murit, miercuri dimineata, cand un feribot care transporta 477 de pasageri, majoritatea liceeni, s-a scufundat in sudul Coreea de Sud. Echipele de salvare au reusit sa recupereze doar 180 de persoane din cele 477 aflate la bord. Guvernul afirmase cu putin timp inainte ca 368 de persoane au fost salvate, in purtatorul de cuvant al pazei de coasta a declarat pentru AFP: “bilantul nostru oficial este 180. Nu stim de unde vine numarul 368 evocat”.

Ministrul adjunct al securitatii, Lee Gyeong - Og, declarase ca echipele de salvare au recuperat 168 de persoane la ultima numaratoare.

"Feribotul este aproape complet scufundat ", a adaugat el.

Imaginile difuzate la televizor arata feribotul inclinat la 45 de grade, cu partea din fata in apa, survolat de o multime de elicoptere. O alta imagine prezinta feribotul aproape scufundat, doar cu partea din spate vizibila.

"Nava se balanseaza si trebuie sa ne prindem de ceva ca sa ramanem pe loc", a spus un pasager, prin telefon, pentru postul de televiziune YTN.

Feribotul mergea spre insula Jeju (sud) si a trimis un semnal de primejdie la ora locala 09:00 (00:00 GMT) . Martorii sugereaza ca acesta a lovit fundul marii.

Accidentul a avut loc la aproximativ 20 km de insula Byungpoong.

Studentii mergeau intr-o excursie la Jeju, una dintre atractiile turistice majore din Coreea de Sud, numita si "Hawaii-ul sud-coreean" .

Stirea se actualizeaza