Patru eleve de la Liceul International de Informatica din Capitala, prezente la Olimpiada Europeana de Matematica pentru Fete, au castigat patru medalii - doua de aur, una de argint si una de bronz - performanta gratie careia Romania a ocupat locul 3 in clasamentul pe natiuni al concursului, anunta Mediafax.

Echipa Romaniei la olimpiada desfasurata in Turcia, la Antalya, a fost formata din Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur), Andreea Magalie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) si Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz), precizeaza Ministerul Educatiei, intr-un comunicat remis marti seara.

Potrivit sursei citate, atat Simona Diaconu, cat si Andreea Magalie sunt la a treia participare la aceasta competitie, fiind medaliate de fiecare data. Simona Diaconu a obtinut aur la toate cele trei prezente, iar Andreea Magalie, argint la primele doua participari si aur la concursul din acest an.

De asemenea, Silvia-Elena Pripoae a participat de doua ori, la ambele prezente cucerind medalii de argint.

Editia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematica pentru Fete s-a desfasurat in perioada 10 - 16 aprilie, cu participarea a 23 de tari europene si a sase tari invitate, printre care SUA si Japonia.