Fosti sefi ai ISU Dobrogea, condamnati definitiv la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 24 ianuarie 2014, 19:04 Dosare Anticoruptie


Fostul sef al ISU Dobrogea, generalul in rezerva Petre Trandafir, fostul sau prim-adjunct, un colonel si un maior au fost condamnati definitiv, vineri, de instanta suprema, la cate trei ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul privind fraudarea unui concurs din 2007, scrie Mediafax.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursurile formulate in acest dosar, mentinand astfel decizia din 18 mai 2011 dispusa de un complet de trei judecatori de la instanta suprema.

In 18 mai 2012, generalul (r) Petre Trandafir a fost condamnat la doi ani si sase luni de inchisoare pentru instigare la fals intelectual, la doi ani de inchisoare pentru instigare la uz de fals si la trei ani si sase luni de inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial si asociere pentru savarsirea de infractiuni. Instanta a contopit pedepsele si a dispus ca generalul in rezerva sa o execute pe cea mai grea, respectiv trei ani si sase luni de inchisoare.

Totodata, instanta i-a interzis lui Petre Trandafir mai multe drepturi pe o perioada de doi ani dupa executarea pedepsei principale,

Alaturi de acesta au mai fost condamnati la cate trei ani si jumatate de inchisoare cu executare fostul prim-adjunct al inspectorului sef al ISU Dobrogea, Neculai Coman, colonelul Gabriel Andrei Niculae si maiorul Gabriel Alexandrescu, pentru acelasi tip de fapte ca si Trandafir.

Judecatorii au decis achitarea contraamiralului de flotila Mircea Rusmanica, dupa ce au respins cererea procurorilor militari anticoruptie de schimbare a incadrarii juridice data faptelor pentru care s-a dispus trimiterea in judecata a acestuia. Achitarea contraamiralului s-a facut in baza articolului 10 litera a din Codul de procedura penala, respectiv pentru ca fapta pentru care acesta a fost deferit justitiei nu exista.

Judecatorii i-au mai condamnat pe inspectorul sef al ISU Dobrogea, colonelul Viorel Costache, la trei ani de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Instanta i-a condamnat la pedepse cu suspendare cuprinse intre opt luni si doi ani si jumatate de inchisoare pe fostul sef al Statului Major al Fortelor Terestre Bucuresti, colonelul (r) Eugen Romanescu, Costel Datcu, Marius Sorin Bugnar, Liviu Deoslea, Marius Sorin Cretu, Florin Niculae, Mihai Adrian Bugnar, Viorel Alexu, Mihail Danut Gaicu, George Laurentiu Dumitrescu, Nicusor Criprian Cioroiu, Mihai Tanase si Dumitru Tanca.

Judecatorii ICCJ au dispus totodata anularea a 205 foi de concurs falsificate pe numele candidatilor, procesul verbal incheiat in 21 august 2007 de membrii comisiei de examen si aprobat de inspectorul sef cuprinzand rezultatele concursului de ocupare a unor posturi de subofiteri organizat la ISU Dobrogea in perioada 9 iulie 2007 - 20 august 2007, numai cu privire la mentiunile referitoare la cei 205 candidati ale caror lucrari au fost falsificate, tabelele cu rezultatele finale obtinute de candidatii care au sustinut examenul pentru ocuparea functiilor de subofiter conducator auto si servant, pe subunitati, in ordinea descrescatoare a mediilor, afisate la sediul ISU Dobrogea, numai cu privire la mentiunile referitoare la cei 205 candidati ale caror lucrari au fost falsificate, documentele intocmite cu prilejul incadrarii la ISU Dobrogea a celor 192 de candidati ale caror foi de concurs au fost falsificate, procesul-verbal din 15 si 16 august 2007, ora 22.00, incheiat la sediul ISU Dobrogea privind predarea-primirea unei mape tip DS sigilata cu sigiliu apartinand lui Neculai Coman.

Decizia a fost atacata cu recurs la Completul de cinci judecatori de la instanta suprema, care vineri a dat o sentinta definitiva.

In 20 iulie 2009, procurorii anticoruptie de la Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari au trimis in judecata 19 persoane in dosarul privind organizarea unui concurs pentru ocuparea a peste 400 de posturi de subofiter la ISU Dobrogea.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1757 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Sa-i caute la oua si pe altii .... (Vineri, 24 ianuarie 2014, 20:53)

    bubalacap [utilizator]

    Bai fratilor, daca ati terminat cu Dobrogea nu va duceti si pe la Calarasi? Astia de la Constanta sunt prescolari pe langa cei de la Calarasi. Nu ar fi de mirare ca cel de la Calarasi sa ajunga Inspector general la IGSU. Stie el de ce!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by