Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a afirmat miercuri ca Directia Nationala Anticoruptie ar trebui desfiintata, declanrandu-se nemultumit ca procurorii "fac ce vor in Romania, nu conteaza ca e USL la guvernare".

"De ce sunt tratat ca un animal, ca un criminal? Am fost bruscat. Fac ce vor in Romania, nu conteaza ca e USL la guvernare. Ar trebui desfiintat DNA. M-au luat din parcare ca pe un hot, ca pe un animal (...) De cate ori am fost citat legal m-am prezentat cu avocat si am castigat toate procesele", a mai Constantinescu, citat de Mediafax. El a facut aceste declaratii dupa ce a iesit din sediul DNA, unde fusese adus cu mandat de aducere.

Acesta a acuzat DNA ca este o "politie politica" si nu se considera vinovat de nimic, in conditiile in care un consiliu judetean este un "parlament care voteaza legile" la nivel local, iar daca acestea sunt ilegale, sunt atacate de prefect in instante: "Sa vina DNA, politia politica, si sa conduca ei Romania. Un Consiliu Judetean este parlamnentul care voteaza legile. Daca CJ voteaza ceva ilegal, atunci prefectul ataca in instanta si suspenda hotararea. Aceste hotarari (cele vizate de ancheta DNA-n.r.) nu au fost atacate de prefect si au aviz de legalitate. Ce treaba are DNA sa verifice activitatea unui consiliul judetean?", a declarat Constantinescu.

Presedintele CJ Constanta este nemultumit si de implicarea procurorilor de la Bucuresti in acest caz: "Ce cautau aia de la Bucuresti cu masini cu girofar sa ma ia pe mine ca pe un infractor din parcare. Constantenii m-au ales ca pe in infractor? E jignitor ce s-a intamplat".

Nicusor Constantinescu este urmarit penal pentru abuz in serviciu si nu poate parasi tara.

Acesta este cercetat penal alaturi de alte persoane pentru modul in care au fost aprobate si facute mai multe plati din bani publici.

Nicusor Constantinescu se afla la cel de-al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, castigand alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la suta din voturi.

Nicusor Constantinescu, in varsta de 47 de ani, a intrat in politica in anul 2000, cand a candidat pentru functia de consilier local, fiind in echipa cu Radu Mazare, care avea sa castige Primaria.

Patru ani mai tarziu, Constantinescu a devenit presedinte al Consiliului Judetean din partea PSD, functie pe care avea sa o pastreze si in 2008, dar si in 2012, cand a fost reales.