FOTOGALERIE Luminile de Craciun din Bucuresti se aprind pe 6 decembrie. Capitala va fi impodobita cu aproape trei milioane de beculete - Hotnews Mobile
1 € 4,6662 1 USD 4,0240marţi 19 iun 2018

FOTOGALERIE Luminile de Craciun din Bucuresti se aprind pe 6 decembrie. Capitala va fi impodobita cu aproape trei milioane de beculete

de Catiusa Ivanov Vineri, 29 noiembrie 2013, 17:48
- a A+
Imagine
Luminile de Craciun din Bucuresti vor fi aprinse vineri, 6 decembrie, de pe esplanada cu statui de la Piata Universitatii, in prezenta primarului general Sorin Oprescu, anunta Primaria Capitalei. Capitala va fi impodobita cu aproape trei milioane de beculete de tip LED, care se intind pe 23 de kilometri. Tot atunci se deschide si targul de Craciun din Piata Universitatii "Bucharest Christmas Market".Arterele care vor fi decorate cu luminite sunt: Bulevardul Magheru, Bd. Balcescu, Bd. I.C Bratianu, Bd. Unirii, Piata Unirii, Piata Universitatii, Piata Romana, Bd. Lascar Catargiu, Bd. Regina Elisabeta, Calea Dorobanti, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Bd. Aviatorilor, Bd. Constantin Prezan, Bd. Kisellef, Piata Charles de Gaulle, Piata Presei Libere, Soseaua Bucuresti Ploiesti, Intrare Bucuresti DN1, Intrare Bucuresti A2, Intrare Bucuresti  A1, Intrare Bucuresti - Giurgiului, Piata George Enescu, Centrul Istoric, Piata Roma, Piata Natiunilor Unite, Piata Constitutiei, Piata Rosetti, Bdul Carol, Piata Regelui, Piata Operei, Parcare Universitate, intersectie Sebastian, AFI Cotroceni, Bd. Buzesti Berzei.

Bucharest Christmas Market
Bucharest  Christmas Market ii asteapta pe bucuresteni cu un brad inalt de 15 metri, ornat cu 2.000 de beculete, iar spatiul va fi decorat cu 12 tone de cetina de brad. La cele 65 de casute, vizitatorii vor fi intampinati cu vin fiert, decoratiuni si ornamente de iarna, expozitii de obiecte traditionale si produse de manufactura, icoane pe sticla si lemn, tesaturi, decoratiuni din lemn si ceramica, precum si produse specifice bucatariei traditionale romanesti.

Pe scena amplasata in Piata Universitatii, vor urca ansambluri de muzica populara, grupuri de copii, grupuri de colindatori, ansambluri de datini si obiceiuri din toate zonele tarii (Maramures, Baia Mare, Gorj, Sibiu, Alba Iulia, Bacau, Ialomita), precum si artisti renumiti de muzica populara: Dinu Iancu Salajanu, Matilda Pascal Cojocarita cu Stefan si Horatiu Cigu, Tudor si Nicolae Furdui Iancu etc.

Seara de 26 decembrie va fi sarbatorita cu un concert extraordinar de Craciun.

Cei mici vor avea ocazia sa traiasca emotia sarbatorilor de Crăciun alaturi de personaje de basm, spiridusi si, bineinteles, vor putea sa-i spuna povesti Mosului, vor recita poezii si vor putea colora. Toate aceste activitati vor avea loc intr-un decor de poveste, la Casa lui Mos Craciun.

Totodata, bucurestenii vor putea participa la Campania ,,Daruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun’’ prin care se doreste ajutorarea copiilor proveniti din medii defavorizate. Donatiile, constand in carti si jucarii, se pot face din prima zi a targului si pana pe 25 decembrie, la Casa lui Mos Craciun, special amenajata in acest scop. Intrarea este libera in fiecare zi a evenimentului.

Targul de Craciun, aflat la a doua editie, se inchide pe 5 ianuarie.

Cum a fost decorat Bucurestiul in ultimii 8 ani


Imagine

Lumini Craciun 2005

Imagine

Lumini Craciun 2006

Imagine

Lumini Craciun 2007

Imagine

Lumini Craciun 2008

Imagine

Lumini Craciun 2009

Imagine

Lumini Craciun 2010

Imagine

Lumini Craciun 2011
7587 de afisari


Beculete ELECTORALE
Gryphus [utilizator], Vineri, 29 noiembrie 2013, 21:02
+3/3
cand BOC a facut licitatie (la USL nimeni nu intelege cuvantul asta) pt beculete a sarit Antena 3 de FELIX in sus (asa denumesc anumite parti anatomice - FELIX) ...acumc and Oprescu (independentul de la PSD) cumpara 3 MILIOANE de becuri...e totul perfect
Ridicol.
Wanheda [utilizator], Vineri, 29 noiembrie 2013, 21:24
+3/3
Numai prin tarile sarace vezi asa ceva, asa risipa de bani. In tarile puternice economic NU. Toate decoratiunile exterioare sunt lasate pe seama cetateanului si a firmelor, cine vrea si are bani DA...cine nu, NU.....dar nu o sa vezi risipa din banul public.
Ala e utilizat la dezapezire si oricealtceva, util pt comunitate.
inca 2 comentarii comenteaza