"Moftul roman" descrie atitudini, comportamente si scene ce se regasesc si in realitatea actuala, in stanga si in dreapta noastra, de-a lungul si de-a latul drumului. "Moftul" este si nu este un moft. Este in reforme, cai ferate, tabloide, bacalaureat, lanturi de aur, zvonuri, averse de ploaie, retete, vedete, marionete. Sub bagheta actorului Lari Giorgescu se naste un spectacol comic, o insiruire de situatii, ce va va vraji si conduce intr-o lume a rasului necontrolat si a gandului din spatele acestuia. Lari Giorgescu, exceptional intr-un recital modern realizat pe textele consacrate ale lui Caragiale, va asteapta marti, la ora 19:30, la Teatrul Mignon, la "Moftul roman".

Lari Giorgescu in "Moftul roman"Foto: Teatrul Mignon

"Omul care m-a initiat si care m-a indrumat inspre a face asta, nebunia asta - pentru ca e o nebunie, dupa parerea mea - este doamna Miriam Raducanu. Dumneaei m-a indrumat, acum ceva vreme, spunandu-mi ca ar trebui sa incep sa lucrez si singur ceva. Mi-a propus atunci textul Mitica de Caragiale, pe care trebuia sa il lucrez eu singur si dupa o perioada sa ma intorc la dumneaei sa vada cum si ce. Totodata imi dadea tot felul de repere ale perioadei respective, si asa s-au adunat mai multe, dandu-mi foarte multe repere, punandu-mi foarte multe carti de-ale lui Caragiale in mana, culegeri, s-a nascut acest spectacol, Moftul roman", povesteste Lari Giorgescu in interviul acordat Hotnews.ro.

"E o provocare, e o foarte mare provocare, dar partea frumoasa este ca autorul asta ma face sa ma simt foarte sigur si sa-mi faca placere ca sunt acolo. E foarte puternic, e un autor care vorbeste de demult despre lucrurile pe care le traim acum. Si face toata treaba mai usoara pentru mine", mai spune Lari Giorgescu.

"Moftul roman"

Un spectacol dupa "Momente" de I. L. Caragiale.

Cu Lari Giorgescu

Urmatoarele reprezentatii: marti 8 octombrie si luni 21 octombrie la Teatrul Mignon