Aproximativ 300 de persoane au iesit din nou in Piata Universitatii din Capitala, miercuri seara, pentru a 11-a zi consecutiv, pentru a protesta impotriva exploatarii cu cianuri a aurului de la Rosia Montana si a exploatarii gazelor de sist. Ca in fiecare seara, manifestantii au ocupat bulevardul Regina Elisabeta, blocand un sens de circulatie timp de aproape o ora si jumatate. De asemenea, in fata Teatrului National, un alt grup de peste 100 de persoane a protestat miercuri seara impotriva legii care permite eutanasierea cainilor maidanezi.

Foto:

Desfasurarea evenimentelor din ziua a 11-a de proteste:

Ora 00.45 Carosabilul a fost eliberat. Traficul este deschis in totalitate pe bd. Regina Elisabeta. Ultimii protestatari care au mai ramas s-au retras pe trotuar. Protestul s-a incheiat.

Ora 00.35 A fost eliberata o banda de circulatie pe sensul spre Cismigiu. In acest moment circulatia se desfasoara in ambele sensuri pe bd. Regina Elisabeta. In strada mai sunt aproximativ 50 de protestatari.

Ora 00.18 In Piata mai protesteaza circa 100 de persoane.

Ora 23.59 S-a tinut un minut de liniste in semn de reculegere fata de victimele de la 11 septembrie 2001. Apoi au fost aplaudati jandarmii.

Ora 23.52 Unul dintre liderii informali ai manifestantilor anunta la megafon programul protestelor de saptamana aceasta si din weekend, in special cel de duminica. In acest timp, din ce in ce mai multe persoane parasesc zona.

Ora 23.47 In strada la aceasta ora mai sunt circa 200 de manifestati.

Ora 23.35 Se scandeaza "Toate partidele, aceeasi mizerie" si "Refuz, rezist gazelor de sist". Desi au ocupat carosabilul, numarul protestatarilor este in scadere. Grupuri mici de persoane parasesc constant zona.

Ora 23.16 Traficul pe bd. Regina Elisabeta este blocat pe sensul spre Cismigiu. Circa 300 de persoane protesteaza in strada.

Ora 23.13 Manifestantii au intrat pe carosabil si au blocat din nou bulevardul Regina Elisabeta.

Ora 23.12 Protestatarii au plecat in coloana pe strada Edgar Quinet si au ajuns pe trotuarul de langa bd. Regina Elisabeta. Jandarmii au cordon pe prima banda, pentru a nu se bloca iar circulatia. Nu sunt incidente.

Mesaj catre Iliescu si Nastase

Mesaj catre Iliescu si Nastase

Foto: Hotnews

Ora 23.08 Protestatarii au inceput sa se miste in cerc in jurul fantanii arteziene de la Universitate. Se striga impotriva presei si impotriva liderilor politici: "Nu va fie teama, legea o sa cada".

Ora 22.40 Numarul de protestatari ramane constant. Grupuri de persoane parasesc Piata, altele abia vin.

Protestul impotriva eutanasierii maidanezilor aproape s-a incheiat. Mai sunt in jur de 20 de persoane la Teatrul National

Ora 22.00 Circa 300 de protestatari manifesteaza la aceasta ora in Piata Universitatii, la Fantana. In acelasi timp, alte 70 de persoane continua sa protesteze fata de eutanasierea cainilor maidanezi in fata Teatrului National.

Ora 21.40 Mare parte dintre protestatari s-au intors cu spatele la televiziuni. N-au avut loc incidente.

Ora 21.30 In Piata Universitatii, in zona Fantanii, protesteaza circa 200 de persoane, iar numarul continua sa creasca in mod constant. "Se scandeaza Rosia, Rosia, vine revolutia".

Ora 21.15 La marginea pietei se organizeaza "sedinte" pe teme legate de patrimoniu si de economie. Intr-un loc discuta arheologul Alexandru Dragoman, iar despre economie discuta profesoara de la ASE Afrodita Iorgulescu. Protestatarii care au cunostinte in cele doua domenii sunt rugati la megafon sa ia parte la aceste sedinte. In piata sunt circa 150 de oameni.

Ora 21.00 Un grup dintre protestatarii anti-Rosia Montana afiseaza mesaje impotriva legii eutanasierii maidanezilor.

Protest, ziua 11 (3)

Protest, ziua 11 (3)

Foto: Hotnews

Ora 20.50 La Fantana se afla acum circa 100 de manifestanti. Se scandeaza "Romania, trezeste-te", "Cianura omoara Romania", "Opriti, opriti gazele de sist".

Unul dintre participanti a afisat un banner pe care scrie, in engleza: "Sunt impotriva impotriva Noii Ordini Mondiale si a grupului Bilderberg".

La ora 20.30, la Fantana se aflau circa 60 de oameni, iar numarul protestatarilor creste incet-incet, insa mobilizarea este mult mai redusa fata de alte seri.

Persoanale care protesteaza impotriva eutanasierii cainilor striga catre cei din zona Fantanii "Si voi, si voi, veniti cu noi", fara a primi insa niciun raspuns.

Circa 30 de persoane s-au adunat din nou la Universitate, la Fantana, in jurul orei 19.00, pentru a protesta fata de proiectul minier de la Rosia Montana, in timp ce peste bulevard, in fata Teatrului National, peste 100 de persoane protesteaza fata de eutanasierea cainilor maidanezi.

HotNews.ro a transmis LIVE TEXT desfasurarea protestului