​Fina premierului Victor Ponta candideaza la sefia organizatiei de tineret a PSD, transmite B1 TV. Scaunul lui Nicolae Banicioiu este dorit si de deputatul Mihai Sturzu, de Andrei Tinu (fiul fostului ziarist Dumitru Tinu) si de viceprimarul de la sectorul 6 Gabriel Petrea. Potrivit surselor HotNews.ro, fina de cununie a lui Victor Ponta are sanse reale in competitia care va avea loc in toamna, principalul contracandidat al acesteia fiind deputatul Mihail Sturzu. La 31 de ani, ascensiunea Ioanei Pop a fost sustinuta si de nasul sau de cununie, Victor Ponta, care a numit-o secretar de stat in Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in perioada cand acesta era ministru.

Ioana PopFoto: Agerpres

Ioana Pop si-a inceput deja campania de promovare pe Facebook: "TSD - Radem, glumim dar ne organizam" sau "TSD - Crestem impreuna" sunt devizele sunt devizele lansate de aceasta pe site-ul de socializare.

In varsta de 31 de ani, Ioana Pop a detinut numeroase functii in interiorul PSD iar, in prezent, este membru in colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Aceasta a fost presedinte TSD Maramures, functie din care a demisionat in ianuarie 2012. In 2009 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul, condus pe atunci de Victor Ponta, iar in 2010 a anuntat ca TSD Maramures il sustine pe Victor Ponta la sefia PSD.

In octombrie 2010, a fost aleasa in functia de secretar general al Tineretului Social-Democrat la nivel national, in acelasi an fiind desemnata si reprezentanta PSD in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD).

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul CNCD, Ioana Pop a fost consilier al vicepresedintelui Camerei Deputatilor in perioada februarie - aprilie 2010, consilier la cabinetul presedintelui Senatului - Mircea Geoana in perioada noiembrie 2009 - februarie 2010, secretar de stat in Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in perioada ianuarie - octombrie 2009.

Aceasta a mai detinut in 2007 si 2008 pozitiile de consilier si apoi stagiar la Parlamentul European, iar in perioada 2007 - 2010 a fost cadru didactic asociat la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" si este licentiata in Drept la aceeasi universitate. Descarca de aici CV-ul integral.

Presa a scris in nenumarate randuri ca Victor Ponta este nasul de cununie al Ioanei Pop, la prima casatorie a acesteia (Vezi aici).

Alegeri TSD sunt programata la inceputul toamnei dupa scoala de vara a tinerilor social democrati

Harta nepotismelor la varf. Vezi aici cum s-au impartit functiile in Guvernul Ponta

Fenomenul nepotismului in Guvernul Ponta a fost relatat pe larg de catre Hotnews.ro. Ioana Pop nu este singurul caz, si alti apropiati ai premierului Victor Ponta beneficat de avantajul realtiilor de rudenie cu acesta.

Claudiu Preoteasa a fost numit de premierul Victor Ponta in functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu pe data de 30 mai 2012, potrivit site-ului institutiei. Potrivit declaratiei de interese, Claudiu Preoteasa este si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bilaterala Romania-Brazilia.

In 2010, Claudiu Preoteasa s-a casatorit avandu-i ca nasi de nunta pe Victor Ponta si pe Oana Mizil, scrie Pandurul si Gorj Domino. Tatal lui Claudiu Preoteasa - Constantin Preoteasa - era la acea vreme directorul general al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj si declara presei locale ca Oana Mizil este nasa din partea miresei, iar Victor si Daciana Ponta sunt nasii din partea mirelui.

Claudiu Preoteasa a fost pana in 2004 membru in cadrul Corpului de Control al Guvernului condus de Victor Ponta, "dupa care si-a urmat cariera in Bucuresti, sub guvernarea PD-L, atat ca membru in corpul de control al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, cat si ca vicepresedinte in comisia de apel a Federatiei Romane de Fotbal", scrie Gorj Exclusiv. In 2007 a lucrat in cabinetul europarlamentarului Daciana Sarbu, dupa care in 2008 a "activat" in cadrul Comisiei de Justitie, Afaceri interne si Libertati civile din Parlamentul European, potrivit Ziarul Gorjului.

In aprilie 2009, Preoteasa a fost numit vicepresedinte al Agentiei Romane pentru Investitii Straine, avand rangul de subsecretar de stat. In 2012 presa locala scria ca numele sau ar fi fost vehiculat pentru ocuparea functiei de prefect de Gorj.

Teodora Preoteasa - sef serviciu la Directia AM POS Mediu din Ministerul Mediului din ianuarie 2013. Teodora Preoteasa - fina premierului Victor Ponta, a fost angajata sef serviciu la Directia AM POS Mediu din Ministerul Mediului.

Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de biroul de presa al Autoritatii de Management POS Mediu, care a precizat ca Teodora Preoteasa este sef serviciu la AM POS Mediu din data de 13 ianuarie 2013, ordinul de numire a sa in aceasta functie fiind semnat de ministrul Mediului, Rovana Plumb.

Rodica Cazanciuc, verisoara lui Victor Ponta si sotia noului ministru al Justitiei, director in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane. Verisoara lui Victor Ponta si sotia noului ministru al Justitiei a castigat concursul pentru functia de Director Reglementare in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane.

Anuntul privind selectia pentru aceasta functie a fost publicat si pe site-ul institutiei, care pe 5 aprilie anunta rezultatele finale ale concursului: Rodica Cazanciuc a fost declarata admisa pe functia de Director Reglementare dupa ce a trecut un interviu, a luat 90 de puncte la testul de specialitate si a trecut proba selectiei dosarelor.

Din iunie 2011 si pana in prezent Rodica Cazanciuc a fost Director Comercial al Tarom, iar din 2007 pana in 2011 a fost Ticketing coordinator si Helpdesk manager la Tarom. In 1994 a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti - Mecanica fina, iar ulterior a facut un master in marketing la Academia de Studii Economice din Bucuresti, potrivit profilului de Linkedin.

Robert Cazanciuc, sotul verisoarei lui Victor Ponta, a fost propus de premier ca ministru al Justitiei

Pe 13 aprilie, Antena 3 semnala ca pe contul de Facebook al Rodicai Cazanciuc, sotia domnului Robert Cazanciuc, la membrii de familie este trecuta Alexandra Hertanu, sora premierului Victor Ponta.

Pe 11 aprilie, premierul Victor Ponta a anuntat ca il va numi pe Robert Cazanciuc in functia de ministru al Justitiei , iar pe 15 aprilie Robert Cazanciuc a depus juramantul de investitura in functia de ministru al Justitiei.

Cazanciuc a fost coleg de generatie cu premierul Victor Ponta in cadrul Facultatii de drept de la Universitatea Bucuresti si, apoi, a fost coleg cu Victor Ponta in cadrul Parchetului de pe langa ICCJ.