Banca Nationala a Elvetiei (SNB) va deschide o reprezentanta in Singapore, pentru a optimiza gestionarea activelor sale din zona asiatica, se arata intr-un comunicat al institutiei. Rezervele valutare ale Bancii Nationala a Elvetiei au crescut brusc incepand cu anul 2009, iar pentru a reduce riscul concentrarii plasamentelor, SNB isi diversifica la maxim pozitia investitionala. Incepand cu anul 2010, Banca Nationala elvetiana a inclus in monedele sale de rezerva yenul japonez, dolarul australian si dolarul singaporez, iar in prima parte din acest an a investit consistent in wonul coreean.

Ea a luat aceasta decizie din cauza cresterii puternice a rezervelor sale valutare dar si a importantei tot mai mari a pietelor financiare din Asia. Prin prezenta sa in Singapore, urmareste sa acopere piata asiatica si sa opereze mai usor pe piata schimburilor valutare in vederea tintirii cursului eur/chf la 1,20.

Dupa ce a cautat mai in mai multe zone asiatice, SNB a optat pentru Singapore, considerand ca e locul ideal - situat in apropiere de multe economii emergente, cu o infrastructura buna si un cadru juridic stabil.

Deschiderea reprezentare este prevazuta pentru mijlocul anului 2013, cu un personal format din sapte oameni.