Fostul ministru de Interne Ioan Rus va fi audiat, luni, la Parchet, in dosarul listelor electorale, informeaza Romania TV. Ioan Rus va fi audiat la Parchet in calitate de martor, precizeaza RTV.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus si fostul ministru al Administratiei Victor Paul Dobre au fost interceptati de procurorii Parchetului General, cu mandat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul listelor electorale folosite la referendum.

"Eu nu semnez niciun singur om in plus sau in minus! Si cu asta basta! Daca sunt care cred ca stiu ei mai bine ca noi si stiu ei sa numere asa, incat asa sa fie, n-am nicio impotriveala sa incurc pe cineva. Ca nu inteleg, ca asta e un gest politic important care... Bun, e important, dar eu chiar nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie!", ii spunea Ioan Rus lui Victor Paul Dobre, intr-o discutie din 4 august, potrivit referatului procurorilor care insoteste cererea transmisa de Parchetul General Parlamentului pentru avizarea inceperii urmaririi penale fata de fostul ministru Victor Paul Dobre.

Parchetul ICCJ a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.