Ziarul austriac Die Presse scrie intr-un articol intitulat "Premierul Ponta, in procesiune la Bruxelles" ca primul-ministru "intareste randurile pe frontul salvarii imaginii sale cu agentia de PR G+ Europe, care are in portofoliul sau de clienti, printre altii, concernul energetic Gazprom si Guvernul moscovit".

Ziarul austriac citeaza un comunicat de presa remis de firma de PR si lobby G + Europe in numele lui Victor Ponta, comunicat in care scrie "Pentru gustul meu am vazut in ultimele zile prea multa manipulare politica ("spin" in original - n.red.) si prea putine fapte".

Die Presse, care anunta ca Ponta urmeaza sa-i intilneasca joi la Bruxelles pe Herman Van Rompuy si Jose Manuel Barroso, scrie ca "pentru salvarea imaginii sale, prim-ministrul angajeaza agentia de PR a concernului rus Gazprom si a Guvernului de la Moscova.

Potrivit site-ului de prezentare, G+ este o companie care ofera servicii de comunicare, relatii media si political advocacy. Tot pe site-ul companiei se arata ca G + face parte din grupul de comunicare Omnicom, unul dintre liderii modiali de piata, grup listat pe New York Stock Exhange.

HotNews.ro a formulat o cerere oficiala in jurul orei 12.00 catre Guvernul Romaniei, intrebind daca exista un contract cu firma G +, asa cum sustine ziarul austriac Die Presse. Pina la aceasta ora nu am primit nici un raspuns. Vom prezenta raspunsul guvernului imediat ce el va fi disponibil. Nici reprezentantii firmei G + nu au raspuns pina la aceasta ora intrebarilor adresate pe aceasta tema.

Vezi articolul Die Presse (in original, lb. germana)

UPDATE 13.53: Guvernul a remis HotNews.ro un raspuns in care spune ca "in acest moment nu exista nici un contract semnat intre Guvern sau premierul Victor Ponta si firma de consultanta G+. Ieri (miercuri - n.red.), reprezentanti ai acestei companii si-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relatie contractuala".

Iata raspunsul complet remis de Guvern:

"Va informam ca in acest moment nu exista nici un contract semnat intre Guvern sau premierul Victor Ponta si firma de consultanta G+.

Ieri, reprezentanti ai acestei companii si-au oferit sprijinul pentru dialogul cu presa, la Bruxelles, dar nu s-a concretizat nici o relatie contractuala.

Daca vom considera necesar sa existe o relatie contractuala cu o firma specializata in domeniu, vom anunta acest lucru in mod transparent si vom urma cu strictete prevederile legale si normele europene in domeniu".