​Ioan Mang, ministrul Educatiei, a declarat la Antena 3 ca articolul prezentat ca fiind plagiat de Emil Boc este "cu totul altceva" decat articolul sustinut de el la conferinta de la Craiova. Ioan Mang a adus in emisiune documente despre care sustine ca sunt cele prezentate de el in cadrul conferintei la care a facut referire Emil Boc. Potrivit lui Mang, articolul sau mentioneaza la final ca sursa cercetarea semnata de cercetatorii japonezi.

  • Pe site-ul Universitatii din Craiova este publicat, insa, cu data ultimei modificari 20 iunie 2011, articolul semnat de Ioan Mang fara atribuirea lucrarii cercetatorilor niponi.  

Declaratiile lui Ioan Mang in cadrul unei emisiuni la Antena 3:

  • Acest articol (articolul adus in emisiune si prezentat ca cel sustinut la conferinta de la Craiova - n.red.) este doar o scurta prezentare a studiului facut de cei trei niponi.
  • Ceea ce am studiat eu nu este filosofia. In filosofie, daca dai un pasaj din alta lucrare si nu spui de unde ai dat este plagiat. Problema este ca in tehnica legea lui Ohm este una singura, nu poti sa o scrii altfel decat a fost data.
  • Lucrarile stiintifice au doua parti, iar prima parte e cea teoretica. 
  • Am sa cer sa se verifice si sa spuna o comisie, o instanta daca e plagiat. In prima parte a lucrarii este descris pe scrut algoritmul (…)
  • Intrebat daca va da in judecata PDL, Mang a raspuns: Astazi sunt preocupat sa dam drumul la locurile pentru scolile profesionale, maine sunt la UMF Targu Mures, poimaine sa vedem ce facem cu locurile la universitati, sa pregatim examenul la Bacalaureat si sa dovedim toate minciunile care s-au scos si care sunt substraturile.
  • Intrebat din nou daca va da in judecata PDL, Mang a raspuns: Absolut. Din aceasta parte nu imi vin decat semnale: nu schimbati Legea Educatiei Nationale, nu schimbati pe X sau pe Y. Toate doresc sa creeze un haos.
  • Clasa pregatitoare ramane. Copiii vor merge la scoala. Azi am avut o discutie cu directorii, am vazut ca au terminat programa scolara pentru clasa pregatitoare, s-au inceput procedurile de licitatie pentru mobilier de catre fostul ministru, deci lucrurile sunt in pregatire, 98% dintre copii sunt inscrisi, deci totul e pe un fagas normal.  
  • Clasa pregatoare ramane si e foarte important sa ramana.
  • Nu am spus niciodata ca nu raman camerele de supraveghere la Bacalaureat. Am spus anul trecut ca solutia nu e sa ii consideri pe elevi si profesori hoti si sa montezi camere. Le vom monta in continuare, vom lua masuri sa fie in toate judetele si voi lua masuri sa nu mai fie pacalit sistemul, pentru ca anul trecut in multe situatii camerele erau directionate catre tavan sau podea.
  • Nu am in plan sa stabilesc un procent de elevi care sa treaca BAC-ul. Eu doresc sa treaca toti cei care stiu. Nu trebuie sa fie sperietoarea sperietorilor. Pe viitor vom gasi si metode alternative pentru cei care au anumite talente
  • Anul acesta nu mai putem schimba nimic.  
  • In acest moment nu pot sa vad decat cum au fost gandite subiectele.

Lucrarea semnata de Ioan Mang si prezentata astazi, 9 mai, de presedintele PDL Emil Boc ca fiind sustinuta de ministrul Educatiei la o conferinta in Craiova apare insa si pe site-ul Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica din cadrul Universitatii din Craiova, data ultimei modificari fiind 20 iunie 2011 .

Aceasta varianta, publicata de Universitatea din Craiova si acuzata de plagiat, nu are la final ca sursa citata lucrarea "Correlation Attack to the Block Cipher RC5 and the Simplified Variants of RC6" semnata de Takeshi Shimoyama, Kiyofumi Takeuchi, Juri Hayakawa si prezentata in 2001 intr-o conferinta.

Citeste si: