Obiectivele PDL la alegerile locale vizeaza un scor electoral de 25% si reconfirmarea celor 869 de primari si 14 presedinti de consilii judetene ai partidului, a declarat joi presedintele Senatului, Vasile Blaga, la B1 TV.

Intrebat de Robert Turcescu ce mesaj ar trebui sa transmita partidul membrilor sai, in contextul valului de plecari cu care se confrunta PDL, Vasile Blaga a raspuns: "Sa aiba incredere in partidul la care au tinut si tin atata, pentru ca va performa in alegerile in acest an, pe baza unei constructii serioase inspre toamna".

"Efectiv vom avea un parcurs electoral pe care opozitia si multi analisti politici nu-l cred" realizabil, a subliniat el.

In opinia sa, Silviu Prigoana are "o sansa" sa castige primaria Bucurestiului, in fata lui Sorin Oprescu, "daca trateaza cu seriozitate campania".

Intrebat cum comenteaza plecarea lui Sorin Frunzaverde, Blaga a declarat: "Dupa ce ca ai plecat, mai si faci prozeliti. Nimic mai necistit pentru partid".

Despre motiunea de cenzura

Guvernul nu va pica la motiune, sustine Vasile Blaga. El a precizat ca Varujan Pambuccian a fost de acord ca grupul minoritatilor sa nu voteze, la unison cu coalitia de guvernare, motiunea de vineri.

"Dl Oprea e militar si nu isi va incalca cuvantul. Cu UDMR negociezi greu, uneori al dracului de greu cu UDMR, dar in momentul in care ai batut palma cu ei se tin de cuvant", a adaugat el, intrebat cum vor vota partenerii de coalitie ai PDL.

Vasile Blaga: Excludem varianta ca PDL sa se dizolve intr-o alta constructie politica

Vasile Blaga a exclus posibilitatea ca PDL sa se dizolve intr-un alt proiect politic, dar a precizat ca partidul poate intra "intr-o astfel de constructie, aducand langa noi oameni valorosi din societatea civila, alte formatiuni si asa mai departe".

"PDL are mandria lui, barbatii lui, militantii lui, forta lui", a spus el.

"As vrea sa fiu foarte clar aici. Am mentionat cat de mult il pretuiesc pe MRU. Dar Razvan Mihai Ungureanu nu e omul providential pentru PDL. Pentru PDL providentiali sunt cei 300.000 de militanti ai partidului. Pentru PDL providential e PDL".

Presedintele Senatului a precizat ca partidul isi pune "mari sperante" in Mihai Razvan Ungureanu si faptul ca acesta va guverna bine.

Analizele necesare vor fi efectuate dupa alegerile locale. Intrebat daca Mihai Razvan Ungureanu ar fi acceptat sa intre in PDL, Blaga a raspuns: "Daca va dori, cu toata bucuria, dansul a spus pana acum ca e membru PNL. Dar va trebui sa fie ales in forurile de conducere ale partidului. Functiile in interiorul partidului ti le castigi prin vot".

El a adaugat ca a auzit "oameni din partid" afirmand "Ma duc langa MRU". "Nu-i opreste nimeni, dar decizia partidului va fi luata in forurile de decizie, dupa o analiza foarte serioasa".