Furnizorul german de solutii informatice SAP deplange faptul ca, desi in aproape toata Europa are afaceri mai mari decat concurentul american Oracle, in Romania compania germana a pierdut toate licitatiile pentru proiecte publice in ultimii patru ani, a spus seful SAP pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Franck Cohen. El considera ca unii "nu joaca cinstit" si spune ca nu este normal ca Romania sa fie singura tara in care SAP sa piarda la toate licitatiile publice, a mai spus oficialul companiei la evenimentul de presa prin care compania anunta deschiderea unui centru de consultanta unde investitiile vor ajunge la 40 milioane euro.

Franck Cohen, seful SAP pentru Europa, Orientul Mijlociu si AfricaFoto: Hotnews

"Am dezvoltat multe solutii pentru sectorul public, totul de la gestionarea taxelor si impozitelor, pana la sanatate si e-guvernare. Peste 50 de tari folosesc sistemele noastre de management a taxelor si impozitelor, iar intrebarea mea pentru Romania este de ce nu se profita de solutiile noastre si in tara dumneavoastra? De ce nu folositi solutii SAP in proiecte publice?", intreaba retoric oficialul companiei.

"Am pierdut toate licitatiile din Romania in ultimii patru ani", spune Cohen. Intrebat de HotNews.ro cum explica acest lucru, seful SAP Europa a spus ca nu are o explicatie. "Ei trebuie sa explice, nu eu. Nu este normal ca SAP a nu a castigat nicio licitatie in ultimii patru ani, e clar ca unii nu joaca cinstit in acest guvern. Asa ceva nu s-a intamplat nicaieri in lume, ci doar in Romania", spune Cohen.

Cohen a dat un exemplu interesant, dat fiind contextul european, spunand ca primul ministru al Greciei a dat recent intr-o prezentare SAP ca exemplu, spunand ca solutiile oferite de companie ar ajuta tara grav lovita de criza sa colecteze mai eficient taxele si impozitele.

Cohen spune ca in Europa SAP este de cinci ori mai mare ca Oracle. "In Romania e posibil ca din diverse motive Oracle sa aiba o cota de piata mai mare, dar sunt foarte putine tari in situatia asta, de fapt cred ca mai este doar o singura tara unde ei au cota mai mare decat SAP si lucrul asta nu va dura mult fiindca solutiile noastre sunt superioare, mai bine orientate catre industrie si sunt implementate mai repede."

Declaratiile au fost facute la evenimentul de presa la care SAP a anuntat ca va deschide un centru de consultanta la care vor lucra in total 400 de persoane in 2014, cu birouri la Bucuresti, Timisoara si Cluj.