"Obiectivul meu este sa conduc PSD-ul spre o reconstructie, un altfel de PSD decat a fost pana acum si un PSD capabil nu doar sa castige alegerile ci sa si guverneze Romania", a declarat liderul PSD, Victor Ponta, intr-un interviu pentru HotNews.ro. Ponta a spus ca nu va da inapoi in ce priveste propunerea de sanctionare a lui Mircea Geoana si ca presedintele Senatului va fi proabil exclus, luni, din partid. Liderul PSD crede ca Geoana va fi sprijinit mai departe de UNPR si PDL la sefia Seantului.

Victor Ponta in studioul HotNews.roFoto: Hotnews
  • Pe Mircea Geoana il vad intr-un scenariu de tipul celui Cozmin Gusa in 2004. S-a suparat pe PSD, a stat cateva luni si l-am gasit langa Traian Basescu, la alegeri.
  • Cred ca exista asa, cel putin la domnul Iliescu, o atitudine de tip Richelieu, sa tina balanta de puteri, sa nu castige nimeni prea multa putere.
  • Voi sustine in continuare din punct de vedere politic, nu juridic, ca dosarele impotriva lui Adrian Nastase nu s-au judecat cu respectarea unui proces echitabil. Dar decizia se respecta. Eu am incredere in judecatori. Si atunci cand nu-ti place ce decid judecatorii nu ai voie dintr-o pozitie publica, fie ea de presedinte al Romaniei sau presedinte al partidului de opozitie, sa sfidezi aceste hotarari.

Asculta integral interviul cu Victor Ponta in varianta AUDIO:

Descarca fisierul audio in format MP3

Dan Tapalaga: Sanctionarea lui Mircea Geoana sau pasul inapoi, domnule Ponta?

Victor Ponta: Va raspund la asta, dar subiectul zilei este totusi arestarea primarului de la Cluj, indiferent de orice altceva se intampla in opozitie si daca o sa-mi dati ocazia o sa vorbesc despre subiectul zilei. Al doilea subiect al zilei este faptul ca delegatia FMI a plecat cu o scrisoare de intentie si urmeaza sa fie bugetul pe 2012, lucru care afecteaza viata celor 22 de milioane de romani, mai putin viata domnului Geoana. Dansul nu cred ca va fi afectat sau nu de aceasta scrisoare de intentie.

Trei, ca sa nu evit raspunsul, pentru ca nu mi-am propus acest lucru. Decizia luata luni de Biroul Permanent National in unanimitate cred ca a fost o decizie buna. Cred ca am luat-o un pic cam tarziu, trebuia sa o luam mai repede. Domnul Geoana, din pacate spun lucrul asta, are doar o agenda personala.

O agenda si o strategie pe care eu am mai vazut-o la domnul Geoana in 1997, atunci cand a avut de ales intre a se retrage odata cu guvernarea Iliescu si a-si pastra functia - si atunci si-a pastrat functia de ambasador. Acum isi pastreaza functia de presedinte al Senatului, chiar daca asta inseamna despartirea de PSD si de opozitie.

DT: Sau poate insemna despartirea dumneavoastra de PSD.

VP: Daca un for al partidului superior Biroului Permanent National, in cazul de fata e Comitetul Executiv sau Congresul - decid astfel, eu nu mi-am propus sa ma agat de fotoliul de la PSD, decat atat timp cat exista o majoritate, nu o unanimitate, pentru ca eu nu cred in unanimitati.

Cat exista o majoritate care imi sustine viziunea asupra bataliei de la anul. Eu am castigat Congresul PSD in fata domnului Geoana cu un obiectiv foarte clar: sa reconstruiesc PSD-ul, sa il fac capabil sa castige alegerile in 2012 si sa guvernam dupa 2012. Orice masura iau in acest sens, poate dureroasa, dar necesara, o voi lua.

DT: Spuneti-ne, domnule Ponta, de ce Adrian Nastase si Ion Iliescu nu va sustin suta la suta si neconditionat in acest demers de a-l sanctiona pe domnul Geoana si de a-l exclude din partid?

VP: Poate ca sunt mai prudenti. Poate ca sunt mai, nu stiu, mai neobisnuiti decat mine cu forta actuala a mass-media. A fost un linsaj al mediei, in special a mogulilor, impotriva mea si a noastra pentru aceasta decizie, pentru ca domnul Geoana nu este un PSD-ist. Domnia sa a fost o creatie externa partidului si acum acei oameni vad ca isi pierd ultima speranta.

DT: Creatia cui?

VP: A unor oameni din afara partidului.

DT: Pai si nu stiati asta cand erati purtatorul lui de cuvant la alegerile prezidentiale in 2009?

VP: Am fost convins ca domnia sa va fi un presedinte mai bun decat Traian Basescu.

DT: Dar nu stiati ca e creatia mogulilor?

VP: Am vazut, ca si dumneavoastra, destule dintre acele lucruri. Eu spun un lucru simplu: PSD va fi condus fie de Victor Ponta, fie de altcineva, dar doar din interiorul PSD, nu din afara.

DT: Dar acum e condus de Victor Ponta?

VP: Din toate deciziile de pana acum luate in doi ani de zile, niciuna nu a fost infirmata si niciuna nu a fost schimbata.

DT: Pentru ca din afara se vede ca o influenta crescanda asupra deciziilor in PSD o au Adrian Nastase si Ion Iliescu.

VP: Dar e normal. Ei au un cuvant de spus. Un cuvant important. Dar e normal lucrul asta. Pe de alta parte, atunci cand dansii au spus ca poate ca e bine sa renuntam la actiunea de inlocuire a domnului Geoana sau sa nu-l sanctionam, pozitia mea e foarte clara: Nu renuntam.

DT: Ati avut o discutie cu Adrian Nastase?

VP: Sigur.

DT: L-ati intrebat: "de ce nu ma sustii in demersul asta?"

VP: Sigur. Domnia sa, repet, e mai prudent si spera...

DT: Care sunt argumentele?

VP: Argumentele sunt ca are aceeasi parere ca si mine, si de altfel ca si domnul Iliescu despre persoana Mircea Geoana, dar cumva ii este teama ca, pe pretextul Mircea Geoana, cei din partid care deja negociau cu PDL si cu UNPR sa nu profite de acest moment ca sa plece acolo. De altfel, luni a fost un, cum a zis domnul Nastase, un test al fidelitatii, eu am spus un moment al adevarului. Momentul in care te tii pe scaun, refuzi practic sa accepti o decizie a PSD si esti aparat de PDL si UNPR, lucrurile sunt clare pentru toti.

DT: Cati estimati ca sunt apropiati de Mircea Geoana si l-ar urma?

VP: Eu nu stiu pe nimeni.

DT: Pai dar adineauri mi-ati spus ca domnul Nastase aduce ca argument...

VP: M-ati intrebat ce am discutat cu domnul Nastase si are aceasta singura prudenta sau sa zic ingrijorare pe care o consider legitima. Dar decat sa tii in randurile tale pe cineva care e de fapt in partea cealalta, acum, cand mai e fix un an pana la alegeri, trebuie sa stiu foarte clar pe cine ne bazam.

DT: Nu aveti senzatia ca Adrian Nastase si Ion Iliescu va submineaza autoritatea de sef de partid? De cel putin doua-trei saptamani, domnul Adrian Nastase se comporta ca un lider de facto, nu e niciun secret asta.

VP: Nu. Cred ca m-au sustinut. Cred ca exista asa, cel putin la domnul Iliescu, o atitudine de tip Richelieu, sa tina balanta de puteri, sa nu castige nimeni prea multa putere. Dar aici nu e vorba de puterea mea, aici este vorba despre un partid care, ca sa fie eficient, trebuie sa isi ia niste decizii statutare - eu nu am luat de capul meu acea decizie, ci am discutat-o in BPN si in grupul de la Senat - si mai ales trebuie sa fie consecvent. Eu cred ca noi am pierdut toate alegerile din 2005 incoace pentru ca leadership-ul PSD-ului a fost un leadership sovaielnic si influentabil.

DT: Sovaielnica si influentabila, va marturisesc, mi s-a parut ca a fost si atitudinea dumneavoastra, domnule Ponta, pe subiectul Geoana. Pentru ca saptamana trecuta v-am vazut intr-un interviu pentru Mediafax spunand negru pe alb ca nu veti initia niciun demers impotriva lui Mircea Geoana daca e in pericol functia Senatului.

VP: Eu nu am spus niciodata asa ceva. Si nu este in niciun pericol functia de la Senat. In primul rand pentru ca functia de la Senat nu este a PSD-ului, si nu este a USL-ului in realitate, este o functie pe care Mircea Geoana si-a tinut-o pentru el, nu pentru opozitie, cu sprijinul celor de la putere. Cei de la putere au majoritate in Senat de doi ani de zile si nu au facut niciodata nimic ca sa isi foloseasca aceasta majoritate. Doi: pentru ca in batalia procedurala noi avem de partea noastra decizia Curtii Constitutionale si legea. Sigur, ceilalti au un numar mai mare de voturi, dar nu am remarcat sa se fi inghesuit cu vreun candidat PDL sau...

DT: Ba da. L-au propus pe Vasile Blaga. Ioan Oltean punea in discutie...

VP: Nu e adevarat. Am vazut ca aceasta decizie nu este o decizie a PDL-ului.

DT: Era o propunere, era un nume vehiculat.

VP: Si sunt convins ca prin perseverenta si seriozitate functia de presedinte a Senatului care, repet, de drept este a PSD, dar de fapt nu mai este a PSD-ului de mult timp, sa revina opozitiei pentru ca functia de presedinte a Senatului nu inseamna nimic important, decat intr-o singura situatie.

DT: Suspendarea presedintelui.

VP: Atat.

DT: Pai si nu e important asta pentru PSD?

VP: Daca o vom realiza, daca vom avea majoritatea, nu o vom face niciodata cu un om... nu il vom inlocui pe domnul Basescu cu un om care e sustinut de PDL si UNPR, va dati seama. Il vom inlocui cu un om in care opozitia sa aiba incredere ca este un om serios si consecvent. Iar Titus Corlatean este un asemenea om.

DT: Deci cui ar trebui sa-i revina functia de presedinte al Senatului, ca nu inteleg?

VP: De drept, PSD-ului si lui Titus Corlatean.

DT: Si de facto ce credeti ca se va intampla, ca tocmai ati admis ca nu aveti acolo majoritate ca sa va impuneti punctul de vedere?

VP:De facto, probabil ca asa cum s-a intamplat saptamana aceasta, domnul Geoana va fi sprijinit in continuare de Serban Mihailescu si Cristi Radulescu, cei doi lideri de la UNPR si PDL.

DT: Si ce inseamna asta?

VP: Inseamna ca avem inca o incalcare a unor reguli constitutionale de catre cei de la putere.

DT: Adica spuneti ca va ramane presedintele Senatului.

VP: Asta trebuie sa-i intrebati pe PDL si UNPR.

DT: Asta sugerati, inteleg, ca va ramane presedintele Senatului.

VP: Eu nu sugerez. Eu va spun ce s-a intamplat, eu nu sugerez niciodata. Eu doar analizez fapte si exprim pozitii ale PSD-ului. PSD si-a exprimat foarte clar pozitia: pentru aceasta functie noi il vrem pe Titus Corlatean.

DT: Repet. Nu ati dat senzatia ca aveti un plan bine articulat cand ati iesit luni si ati cerut sanctionarea lui Mircea Geoana, desi cu cateva zile inainte ati spus ca nu veti initia niciun demers care sa puna in pericol functia de presedinte al Senatului.

VP: Dar nici nu am pus nimic in pericol. Repet: a fost un demers prin care PSD a incercat sa-si recupereze de fapt functia de presedinte al Senatului si acest demers eu cred ca va fi finalizat cu bine.

DT: Pai cum sa fie finalizat cu bine daca sugerati ca Mircea Geoana va ramane acolo presedinte?

VP: Nu, eu cred ca va fi Titus Corlatean presedinte al Senatului.

Rep: Pe ce va bazati?

VP: Ma bazez, dincolo de decizia Curtii Constitutionale care sigur nu inseamna nimic pentru cei de la putere, ma bazez pe faptul ca la un vot serios in Senat putem sa castigam acest drept care este al PSD-ului.

DT: Si va mai contraziceti intr-o propunere.

VP: Dar nu m-am contrazis niciodata si as vrea sa va rog cand aveti aceasta impresie sa imi aratati textul pentru ca eu cred ca dumneavoastra nu l-ati citit cu atentie. Eu sunt foarte atent cu ceea ce vorbesc.

DT: L-am citit cu foarte mare atentie si ati spus negru pe alb pentru Mediafax ca nu veti initia un demers...

VP: Niciodata.

DT: ...care sa puna in pericol functia pe care USL o detine la Senat.

VP: A... Corect. Da. Deci demersul nostru este un demers prin care USL va castiga functia de la Senat.

DT: Si daca nu o veti castiga ce veti face?

VP: Daca nu o vom castiga, vom da batalia mai departe. Eu vreau sa va explic urmatorul lucru...

Rep: Nu, inseamna ca ati gresit. Inseamna ca ati facut o greseala politica daca veti pierde functia aia.

VP: Nu. Daca aveti impresia ca USL si PSD traiesc in Romania doar pentru functia lui Geoana, va inselati. USL si PSD si PNL au in obiectiv sa castige alegerile din 2012 si sa il schimbe pe Traian Basescu si pe Emil Boc. Nu cred ca doua partide mari si opozitia trebuie sa tina de scaunul unei persoane care in general si-a tinut scaunul, repet, si in 1997 si in 2011 si care a fost intotdeauna preocupata doar de scaunul domniei sale. Nu, obiectul PSD si al USL nu este sa aiba un scaun de presedinte. Obiectivul nostru este sa guvernam Romania.

DT: Si daca era asa de clar cum stau lucrurile cu Mircea Geoana, de ce i-ati mai propus functia de presedinte al Comisiei de politica externa?

VP: A fost o ultima incercare pentru Mircea Geoana de a vedea daca domnia sa vrea sa vina in echipa noastra.

DT: Dar parca era cat se poate de clar ca nu mai este in echipa dumneavoastra.

VP:Pentru mine era. Trebuia sa fie pentru toti colegii mei.

DT: Deci sa-i convingeti ca Geoana joaca in alta echipa.

VP: Da. Nu toata lumea era la fel de bine informata ca membrii Biroului Permanent National care au luat decizia cu 20 de voturi "pentru" si o abtinere.

DT: Ce va face Mircea Geoana, partid sau va merge la UNPR?

VP: Nu pot sa speculez, dar il vad intr-un scenariu de tipul celui Cozmin Gusa in 2004. S-a suparat pe PSD, a stat cateva luni si l-am gasit langa Traian Basescu, la alegeri.

Poate ca gresesc.

DT: Si cum, Mircea Geoana langa Traian Basescu? E cam exagerat.

VP: Si cum domnul Oprea nu vi se pare exagerat.

DT: Cu dl Oprea, nasul dvs?

VP: Da. Dar nu vi se pare exagerat? Cu dl Patriciu nu vi se pare exagerat?

DT: Ce-i cu Patriciu?

VP: Nu vi s-ar fi parut imposibil ca acesti oameni sa fie langa Traian Basescu? Asta-i genul de politica al unor vremuri si al unei generatii pe care eu nu-l inteleg.

DT: Stiti ce nu inteleg. De ce ati adus in discutie demisia dvs din fruntea PSD?

VP: Dintr-un motiv foarte simplu. La Consiliul National am spus foarte clar aceste lucruri. Obiectivul meu nu este sa supravietuiesc ca presedinte al PSD in orice conditii. Obiectivul meu este sa conduc PSD-ul spre o reconstructie, un altfel de PSD decat a fost pana acum si un PSD capabil nu doar sa castige alegerile ci sa si guverneze Romania. Un presedinte care ia o decizie astazi si maine este razgandit de altii nu va putea nici sa duca PSD-ul la conducerea tarii, nici sa scoata Romania din criza actuala. Si atunci, daca nu mai am sprijinul partidului meu nu ma tin de scaun.

DT: Am vazut ca ati facut o vizita la Bruxelles si ati discutat cu liderii PES. Ati discutat si situatia de acum din partid, situatia dlui Geoana?

VP: Nu, nu era asta importanta. Am discutat cu colegii mei europarlamentari chestia asta. M-am vazut cu ei. Cu Martin Schultz, care va fi presedintele Parlamentului European, cu Philip Cordery, secretarul general al PES, am discutat niste elemente clare de calendar pentru 2012, cand acestia vor fi alaturi de noi in campania electorala, si e foarte important lucrul asta.

DT: Ce inseamna ca vor fi alaturi de dvs, mai concret?

VP: O sa dam tot calendarul dar daca-l dadeam ieri era bineinteles acoperit, ca si arestarea primarului de Cluj, ca si problemele de buget ale Romaniei, de aceasta furtuna in paharul presei si al politicii de Bucuresti. E doar o furtuna in pahar, n-are de fapt nici o relevanta nici pentru ce se intampla cu viata economica si sociala a Romaniei, nici ce se intampla cu acest efort, oarecum neasteptat, recunosc, pentru mine, dar cu atat mai laudabil al DNA-ului de a incepe sa taie din capetele balaurului sistemului de coruptie institutionalizata.

DT: Acum, cand ancheteaza oamenii puterii brusc nu mai e controlat politic, daca ar fi fost un pesedist in locul primarului Apostu de la Cluj era inca o dovada a controlului politic.

VP: Stiti de ce? Pentru ca coruptia este la putere, nu este in opozitie.

DT: Ba da, e si in opozitie, cand opozitia detine functii de putere. Daca are presedinti de Consilii Judetene, primari etc.

VP:De acord. Daca DNA-ul ne confirma - repet, e o surpriza placuta pentru mine - ca se detaseaza acum spre finalul mandatului dlui Morar, pur si simplu uita cine e la putere...

DT: Stati putin, au avut anchete cu ministri, cazul Ridzi, cazul Botis, va fac o lista intreaga

VP: Si ce s-a intamplat cu ele?

DT: Aia e treaba judecatorilor.

VP: Mai e o treaba a Romaniei. Cand esti partid de guvernamant, care ai in primele linii zeci de oameni acuzati de DNA, nu de opozitie, de fapte grave de coruptie, si tu ii promovezi peste tot in functii, povestea aceea cu codul de etica la cine-l aplici? E foarte important cine ne guverneaza.

DT: Acu', intrebare de baraj. Ca tot vorbiti de codul etic si comportamentul etic de care faceti mare caz. Daca Adrian Nastase va primi o condamnare in instanta, exista aceasta posibilitate ca in cateva luni de zile sa se pronunte instanta. Sunt doua situatii: il achita sau il condamna. E, daca va fi condamnat, ce veti face, ca partid? Il veti apara, spunand ca e prigoana lui Traian Basescu sau veti respecta decizia instantei?

VP: Spre deosebire de dl Boc, eu prin formatia mea intotdeauna respect decizia instantei, si cand imi place si cand nu-mi place. Asta nu inseamna - si am spus-o din punct de vedere politic la Consiliul National - ca un proces sau niste procese care au inceput a doua zi dupa ce Nastase a pierdut alegerile in 2004 si se finalizeaza peste opt ani inainte de alte alegeri este un proces care nu respecta din punctul meu de vedere niste garantii de echitate politica. Dar la intrebarea dvs, orice hotarare impotriva oricui, incepand cu mine, ca-mi place sau nu-mi place, hotarare penala, civila sau comerciala, eu o respect si PSD-ul condus de mine o respecta.

DT: Nu inteleg ce veti face. Veti mobiliza partidul ca in cazul Nicolescu la Arges?

VP: Noi, la Arges, am protestat impotriva PDL si impotriva senatorului Mircea Andrei, seful PDL Arges, cel care in mod public a cerut procurorilor arestarea unui membru al opozitiei. Iar noi n-am calcat pe la tribunal, nu am discutat de deciziile Tribunalului. Dealtfel, Curtea de Apel a decis judecarea in libertate a lui Nicolescu. Din momentul in care dl Nicolescu se judeca nu m-ati auzit vreodata vorbind despre cum trebuie sa judece judecatorii. Asta cu cum judeca judecatorii este pasiunea dlui Basescu, nu a mea. Eu am incredere in judecatori.

DT: Deci spuneti asa: nu veti mobiliza PSD in apararea dlui Nastase in ipoteza in care va primi o solutie de condamnare.

VP: V-am raspuns. Orice hotarare judecatoreasca in Romania din punctul meu de vedere si PSD condus de mine se respecta. Si doi: voi sustine in continuare din punct de vedere politic, nu juridic, ca dosarele impotriva lui Adrian Nastase nu s-au judecat cu respectarea unui proces echitabil. Dar decizia se respecta. Eu am incredere in judecatori. Si cred ca si atunci cand nu-ti place ce decid judecatorii nu ai voie dintr-o pozitie publica, fie ea de presedinte al Romaniei sau presedinte al partidului de opozitie, sa sfidezi aceste hotarari ale judecatorilor pentru ca nimeni nu va mai avea incredere in ele. Cred ca mai important decat obsesiile noastre cu Nastase, cu Basescu....

DT: Dar sa stiti ca dl Nastase vorbeste de o iminenta solutie in instanta.

VP: Am inteles. Eu voiam doar sa vorbesc despre ceva care-i mai important pentru cateva sute de mii de oameni care au castigat procese cu Guvernul Romaniei. Dupa ce nu va mai fi Boc si va fi Ponta, acele hotarari judecatoresti trebuie aplicate.

DT: Deci in situatia achitarii, lucrurile sunt clare, Adrian Nastase ramane in PSD. Dar in situatia condamnarii?

VP: V-am raspuns la toate intrebarile....

DT: Nu. Ramane in PSD sau nu? Ca asta nu stiu.

VP: Va referiti la o condamnare definitiva si irevocabila sau...

DT: Da. La Inalta Curte.

VP: Adrian Nastase a fost de la inceput si este membru PSD...

DT: Adica veti propune excluderea lui, ca sa fiu clar.

VP: Nu, nu. Cum?

DT: Daca va fi condamnat.

VP: Dar stim ce se va intampla pana in final?

DT: Sunt doua situatii. Achitare, si atunci lucrurile sunt clare...

VP: Aveti o obsesie cu Adrian Nastase. Chemati-l aici, va rog eu frumos.

DT: E un subiect important, cred.

VP: Pentru cine?

DT: Pentru dvs. Vad ca Adrian Nastase a revenit, se comporta ca adevaratul lider al PSD, il vad de dimineata pana seara la TV alaturi de Ion Iliescu.

VP: Daca a fost la HotNews.ro e normal.

DT: Nu gasiti legitima intrebarea asta?

VP: Legitim este totusi si incercarea mea de a discuta despre ceea ce-i intereseaza pe oameni nu ce va intereseaza pe dvs despre Adrian Nastsese pentru ca v-am raspuns: o hotarare judecatoreasca se respecta. Doi: daca vreau sa vorbesc de cateva sute de mii de oameni care au procese cu Guvernul Romaniei castigate si nu se aplica nu o sa ma lasati si o sa ma intrebati de Adrian Nastase. Daca o sa vorbesc de faptul ca sa arestezi primarul capitalei Transilvaniei, Clujul, este un subiect extrem de important pentru toata lumea, dvs nu o sa ma lasati ca o sa vreti sa vorbesc despre Adrian Nastase sau de Geoana. Daca o sa vorbesc despre faptul ca, atentie, ce scrie in scrisoarea de intentie pe care Guvernul Romaniei in mod secret a trimis-o catre board-ul FMI presupune anul viitor, vor fi inca cateva sute de mii de someri, n-o sa ma lasati sa vorbesc de lucrul asta.

DT: Apropo de retinerea primarului Clujului. DNA isi face treaba sau am a vazut teoria conspirationista, ca e mai mult, ca se incearca atacarea lui Emil Boc la el acasa.

VP: Eu sper, nu cunosc, nu am datele necesare, ca DNA-ul isi face datoria. Si cred ca DNA-ul cade in aceste teorii conspirationiste din cauza greselilor lor facute in anii trecuti. Atunci cand ii anchetau doar pe cei de la opozitie, si deodata brusc s-a intamplat ceva. Eu sper sa fie, asa brusc cum este, sa fie un DNA care isi face datoria fata de Romania, nu fata de presedintele Romaniei sau fata de un partid politic.

DT: Recapituland, luni veti lua decizia finala in cazul lui Mircea Geoana.

VP: Recapituland. O sa vorbesc cat pot de des despre ce inseamna 2012 pentru romani. Doi: sper ca varfurile acestea ale sistemului de coruptie din Romania sa nu se opreasca aici cum s-a intamplat in cazul Blejnar. Au arestat cativa vamesi si cand au ajuns la Blejnar s-au oprit. Si DNA-ul este vinovat ca in cazul Blejnar, printr-o decizie politica, s-au oprit cu cercetarile. Si trei, ca in PSD, luni, lucrurile sunt foarte clare. Mircea Geoana probabil va plati pentru ceea ce a facut.

DT: Adica va fi explus din PSD.

VP: Probabil ca da. Si USL-ul stie cu un an inainte de alegeri pe cine se bazeaza in batalia cumplita de la anul.

DT: Va bazati si pe Adrian Nastase si pe Ion Iliescu.

VP: Ma bazez pe toti membrii PSD, PNL si PC care n-au batat palma cu Traian Basescu, si sunt convins ca nici dl. Iliescu, nici dl Nastase, nici dl Antonescu n-au facut lucrul asta.