Vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Zoltan Balczo, care este si vicepresedintele Jobbik, a declarat sambata, la lucrarile celui de-al treilea Consiliu National al Partidului Civic Maghiar, ca formatiunea pe care o reprezinta "va face totul" pentru ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca.

'"n numele Jobbik facem totul ca natiunea maghiara din Bazinul Carpatic sa se uneasca', a spus Balczo, aratand ca reprezinta un Parlament care in ultimul an a inceput 'sa plateasca o datorie din 5 decembrie 2004 (cand a fost respins referendumul pentru acordarea cetateniei ungare pentru maghiarii de peste hotare -n.red)", a declarat Zoltan Balczo, citat de Agerpres.

"Acesti ultimi ani au facut ca noi in Bazinul Carpatic sa simtim ca suntem membri ai aceleiasi natiuni. Aceasta s-a confirmat si cu ocazia sedintei Consiliului National Secuiesc de la Budapesta (in luna noiembrie 2010 -n.r.) cand pe Parlamentul Ungariei a fost arborat drapelul secuiesc. Atunci Casa Tarii (Parlamentul - n.r) a devenit Casa Natiunii. Noi cei din Casa Tarii (parlamentarii -n.r.) trebuie sa facem mai multe pentru ca Casa Tarii sa devina a Natiunii", a adaugat vicepresedintele Parlamentului Ungariei.

In privinta PCM, Balczo a spus ca aceasta formatiune a dovedit clar ca nu doar prin vorbe, ci si prin fapte ca vrea autonomia Secuimii si ca spera ca anul viitor, la alegeri, PCM sa aiba sprijinul majoritatii si sa raspunda la intrebarile maghiarilor.

Presedintele PCM Mures, Laszlo Gyorgy, a declarat sambata, la Consiliul National al Partidului Civic Maghiar, ca scopul principal al intalnirii PCM este primenirea formatiunii, dar si pregatirea pentru alegerile locale si parlamentare de anul viitor.

"In mass-media exista stiri ca organizatiile maghiare se lupta intre ele, dar putem demonstra ca nu se refera la noi. Regretam ca tocmai aceia ne condamna care raspund de esecul politic si economic al tarii, politicienii care fac totul de Bucuresti si nu au un alt tel decat propria bunastare", a precizat acesta.